Gleveris

Gleveris (acronym van de oprichters) faciliteerde probeerprojecten voor mensen met autisme.

In zo’n ‘probeerproject autisme’ werd uitgegaan van de wensen en talenten van de deelnemer.

Er werd toegewerkt naar een eigen product: eigen boek, CD, cabaret, expositie, concert; de CDs en enkele boeken werden uitgegeven via uitgeverij Gleveris.

Van 2008-2024 werden 2 volstrekt unieke CDs, 3 exposities, 6 boeken, 10 posters/flyers en 11 festivals (met talloze staande ovaties in concertzaal Muzelinck) gerealiseerd. De muzikale talenten resulteerden zelfs in de oprichting van het barOKorkest, hét orkest waarin autisme en barok t/m bar muziek helemaal oké zijn.

Enkele deelnemers werden gefaciliteerd om een dagje mee te lopen met een topzangeres, of te draaien aan de licht knoppen in een stadsschouwburg, of een festival te presenteren voor een groot publiek of deze vast te leggen op film en foto.

Artiesten konden uitproberen hoe het is om interviews te geven of afnemen. Waar nodig werden workshops met professionele ondersteuning georganiseerd.

Er werden nieuwe onderlinge contacten gelegd waarvan enkele al vele jaren bestaan. Bovendien werd diverse keren gevraagd om advies en kon het netwerk worden uitgebouwd.

Met dank aan deelnemers, bestuursleden en vrijwilligers zijn, na 16 jaar van vele succesverhalen, de muziek activiteiten overgedragen aan conssert.nl (íD-2).
En is Stichting Gleveris -opgericht in 2011- in juni 2024 opgeheven: tijd voor iets nieuws (zie ook de andere íD’s).

Status: 32 probeerprojecten afgerond
gleveris.nl

Terug naar portfolio